Medicinhåndteringskursus

Medicinhåndteringskursus

Baggrund

Siden 1. februar 2007 har det ifølge loven været påkrævet at have deltaget i et medicinhåndteringskursus godkendt af fødevarestyrelsen, hvis man vil indgive medicin til sin hest. Eneste undtagelser herfra er;· Personer som har minimum 6 måneders sammenhængende fuldtidsbeskæftigelse i en besætning af husdyr, herunder indgivelse af medicin til disse. Denne erfaring skal være opnået inden d. 1. februar 2007

  • Hvis hesten er chipmærket og indberettet til fødevarestyrelsen med henblik på udelukkelse fra konsum

Reglerne gælder for al receptpligtig medicin, så hvis man som ejer vil kunne fortsætte en af dyrlægen iværksat behandling med for eksempel antibiotika til et betændt sår eller vil give ormekur til sin hest, skal man have deltaget i et sådant kursus. Alternativt kan man lade sin hest chipmærke og lade dyrlægen indberette den til fødevarestyrelsen som værende udelukket fra konsum.

Kursets formål

Kurset skal øge dyrs, brugeres og forbrugeres sikkerhed og samtidig øge ensartetheden i forbindelse med håndtering af veterinære lægemidler.

Målsætningen med kurset er at give kursusdeltagerne;

  • teoretisk og praktisk viden om forsvarlig anvendelse af medicin i hesteholdet
  • grundlæggende kendskab til lovgivningen på området

Kurset vil være opdelt i to dele. Den teoretiske del vil foregå via information og tests på internettet. Herefter vil der være en praktisk del, der vil foregå på Mørkøv Dyreklinik.

Der er pt. ingen planlagte kurser.

Efter velafsluttet kursus vil kursusdeltageren modtage et kursusbevis godkendt af Fødevarestyrelsen.​​

Netdyredoktors nyhedsbrev Vi er en del af VetFamily, som står bag Netdyredoktor. Få nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling.

Du modtager faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.