Vi tilbyder online booking

Vi tilbyder online booking - Se mereInseminering

Inseminering

​Vi tilbyder inseminering af hopper med kølesæd/transportsæd, dette kan både ske hjemme i stalden eller på vores hesteklinik beliggende på Holbækvej 173 i Mørkøv. På klinikken kan insemineringsforløbet gennemføres via en indlæggelse eller ambulant, hvor hoppen køres til klinikken ca. hver anden dag i brunstperioden. Ved indlæggelse på klinikken kan der også insemineres med frostsæd, som kan opbevares i vores kvælstofbeholder.

Vi udfører naturligvis også ultralydsscanninger/drægtighedsundersøgelser på hopper, som er naturligt bedækket. Det kan ske både hjemme i stalden eller på klinikken

Såfremt man ønsker sin hoppe insemineret, er det en god ide som hoppeejer at registrere, hvornår hoppen er i brunst samt hvor lang tid, brunsten varer. Hvis hoppener ikke har føl ved siden kan man med stor fordel få udtaget en biopsi eller svaberprøve for at kontrollere, at hoppen er fri for bakterier i livmoderen. Hvis der findes bakterier, skal hoppen først behandles for dette inden inseminering/bedækning påbegyndes.

En sådan behandling foregår typisk ved, at livmoderen skylles med sterilt saltvand og antibiotika 3 dage i træk. Dette skal ske i en brunst, og i den efterfølgende brunst udtages en kontrolprøve inden inseminering/bedækning.

Såfremt man ønsker en inseminering gennemført hjemme i stalden, startes op med en follikenkontrol for at se, hvor langt hoppen er i brunsten, og om det er tid til at bestille sæd fra hingsteholder. I denne situation står hoppeejeren selv for denne bestilling. Hvis hoppen er indlagt på klinikken, sørger vi for det hele, og ringer til hoppeejeren, når hoppen er klar til at komme hjem. Under indlæggelsen kommer hoppen på fold hver dag, enten alene eller sammen med andre hopper, ud fra ejers ønske. Hopperne er opstaldet i spåneboks og fodres med hø og kraftfoder. Eget foder kan evt. medbringes.

Priser for inseminering på klinikken fremgår nedenfor.

​Priser for inseminering på Mørkøv Dyreklinik 2023 (pris ex. moms)

Inseminering kølesæd første brunst ​1650,- kr.
​Inseminering kølesæd efterfølgende brunster ​​1430,- kr.
​Inseminering frostsæd første brunst ​2350,- kr.
​Inseminering frostsæd efterfølgende brunster ​2120,- kr.
​Materialer pr. brunst, kølesæd ​200,- kr.
​Materialer pr. brunst, frostsæd ​225,- kr.
​Opstaldning pr. døgn, goldhoppe ​120,- kr.
​Opstaldning pr. døgn hoppe med føl ​140,- kr.
​Udtagning og dyrkning af svaberprøve/biopsi ​570,- kr.
​Børskylning og behandling (ekskl. antibiotika) ​470,- kr.
​Hormonbehandling i forbindelse med inseminering (ekskl medicin) 150,- kr.​
Drægtighedsscanning på klinik (på dag 16-18 efter ins) ​530,- kr. *
​Drægtighedsscanning kontrol ​320,- kr.

​*) Scanningen er gratis hvis hoppen ikke er drægtig og scanningen samtidig anvendes som follikelkontrol til opstart af ny inseminering.

Netdyredoktors nyhedsbrev Vi er en del af VetFamily, som står bag Netdyredoktor. Få nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling.

Du modtager faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.