Vi tilbyder online booking

Vi tilbyder online booking - Se mereChip eller tatovering
Hunde over 8 uger skal efter gældende lovgivning være mærkede med en mikrochip eller en tatovering i øret eller lysken. Dette nr. registreres hos Dansk Hunderegister. Ifølge hundeloven skal alle hunde i øvrigt altid bære halsbånd med hundetegn med angivelse af ejers navn og adresse. Der er ikke lovgivningsmæssigt krav om, at katte skal være mærkede, men mange lader dog deres kat øremærke og/eller chipmærke. Som et kuriosum kan nævnes, at chipmærkningen af katte tilmed kan være til nytte i hverdagen, i det den kan bruges som kattens ”adgangsnøgle” til kattelemmen. Den altoverskyggende årsag til at mærke sit dyr er dog at kunne finde det, såfremt det bliver væk!

I. Er din hund eller kat blevet væk?

Meld dyret savnet hos det lokale politis Hittegodskontor (husk signalement og mærkningsnummer). Du kan også fremlyse det hos de lokale dyrlæger eller ved annoncering. På Dyrenes Beskyttelses hjemmeside og hos Det Danske Katteregister kan bortkomne dyr efterlyses.

II. Har du fået en tilløber?

A. I tilfælde af hunde med halsbånd med hundetegn: Du tager kontakt til ejeren og beder ham/hende om at afhente dyret. Katte kan være øremærkede og kan du aflæse nummeret kan du ofte få dyrets ejer oplyst ved at lade din dyrlæge søge på nummeret. Vi kan også være behjælpelige med at scanne for mikrochip for både hunde og katte.

Ofte har katte et stort territorium og du bør være varsom med at begynde at fodre på fremmede katte første gang du ser dem! Løse hunde er det dog uansvarligt at lade løbe videre pga. risikoen for tilskadekomst i trafikken.

B. Hvis du ikke umiddelbart kan fastslå, hvem der er ejeren, og dyret virker sygt eller er tilskadekommet, kan du ringe til Dyrenes Vagtcentral på 1812. De vil herefter sammen med Jer aftale det videre forløb.

C. Hvis du ikke kan fastslå, hvem der er ejeren og dyret ser ud til at være sundt og rask skal du henvende dig til politiet. Politiet har pligt til at tage sig af hjemløse dyr og vil sørge for, at en evt. mærkning bliver aflæst og ejeren søgt i relevante dyreregistre. Det er altid politiets og ikke dyrlægens opgave at sørge for et midlertidigt logi til dyret.

Se flg. links om bortløbne hunde og katte:

www.dansk-katteregister.dk

www.katteregister.dk

www.dyrenes-beskyttelse.dk

www.hunderegister.dk

www.kattens-vaern.dk

www.dansk-kennel-klub.dk/1

Netdyredoktors nyhedsbrev Vi er en del af VetFamily, som står bag Netdyredoktor. Få nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling.

Du modtager faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.