Vi tilbyder online booking

Vi tilbyder online booking - Se merePas til alle heste

Pas til alle heste

​Pr. 1. januar 2010 er der trådt en ny bekendtgørelse i kraft, der betyder at alle heste i Danmark skal have et pas (dog med en overgangsordning frem til 2012). Passet skal relatere til en mærkning af hesten. Hesten kan chipmærkes af en dyrlæge eller en autoriseret mærker fra Landscentret │ Heste. Dog behøver i forvejen brænde-/frysemærkede heste fra den organiserede avl ikke chipmærkes. Samtidig skal alle pas opdateres med sider til registrering af medicinering og derudover skal ejerskifte og afgåede heste registreres indenfor 30 dage. Som led i dette er der kommet en ny pasfarve til hidtil uregistrerede heste samt heste i ikke-EU-godkendte forbund:

Røde/bordeaux pas: Heste i hovedafsnittet i EU-anerkendte avlsforbund.

Blå pas: Heste i bilag i EU-anerkendte avlsforbund eller krydsninger, hvor som minimum far er godkendt af EU-anerkendt avlsforbund.

Sorte pas: Renracede heste i EU-anerkendte avlsforbund, hvor far ikke er avlsgodkendt.

Lysegrønne pas: Alle andre heste.

Kilde: Bekendtgørelse nr. 1448 af 15/12/2009. Denne supplerer EU-forordning nr. 504/2008 af 06/06/2008. Se også www.landbrugsinfo.dk/heste

Ridehesten 02/10 sider 126-128.​

Netdyredoktors nyhedsbrev Vi er en del af VetFamily, som står bag Netdyredoktor. Få nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling.

Du modtager faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.