Vi tilbyder online booking

Vi tilbyder online booking - Se mereInseminering af hest

Få din hoppe insemineret hos Mørkøv Dyreklinik

Professionel inseminering af hest

Ønsker du at få din hoppe insemineret? Hos Mørkøv Dyreklinik er vi erfarne i inseminering af hopper med kølesæd/transportsæd. Vi tilbyder at gøre det både hjemme i stalden eller på vores hesteklinik beliggende på Holbækvej 173 i Mørkøv. På vores klinik kan insemineringsforløbet gennemføres via en indlæggelse eller ambulant, hvor hoppen køres til klinikken ca. hver anden dag i brunstperioden. ved indlæggelse på klinikken kan der også insemineres med frostsæd, som kan opbevares i vores kvælstofbeholder

Vi udfører naturligvis også ultralydsscanninger/drægtighedsundersøgelser på hopper, som er naturligt bedækket. Det kan ske både hjemme i stalden eller på klinikken

Grundig kontrol for bakterier

Såfremt du ønsker din hoppe insemineret, er det en god ide som hoppeejer at registrere, hvornår hoppen er i brunst samt hvor lang tid, brunsten varer. Hvis hoppen ikke har føl ved siden, kan du med stor fordel få udtaget en biopsi eller svaberprøve for at kontrollere, at hoppen er fri for bakterier i livmoderen. Hvis der findes bakterier, skal hoppen først behandles for dette inden inseminering/bedækning påbegyndes.

En sådan behandling foregår typisk ved, at livmoderen skylles med sterilt saltvand og antibiotika 3 dage i træk. Dette skal ske i en brunst, og i den efterfølgende brunst udtages en kontrolprøve inden inseminering/bedækning.

Vi kommer gerne ud til din hest

Hvis du ønsker en inseminering gennemført hjemme i stalden, starter vi op med en follikenkontrol for at se, hvor langt hoppen er i brunsten, og om det er tid til at bestille sæd fra hingsteholder. I denne situation står hoppeejeren selv for denne bestilling. Hvis hoppen er indlagt på klinikken, sørger vi for det hele, og ringer til hoppeejeren, når hoppen er klar til at komme hjem. Under indlæggelsen kommer hoppen på fold hver dag, enten alene eller sammen med andre hopper, ud fra ejers ønske. Hopperne er opstaldet i spåneboks og fodres med hø og kraftfoder. Eget foder kan evt. medbringes.

Priser for inseminering på klinikken fremgår nedenfor.

​Priser for inseminering på Mørkøv Dyreklinik 2024 (pris ex. moms)

Inseminering kølesæd første brunst ​1730,- kr.
​Inseminering kølesæd efterfølgende brunster ​​1500,- kr.
​Inseminering frostsæd første brunst ​2470,- kr.
​Inseminering frostsæd efterfølgende brunster ​2330,- kr.
​Materialer pr. brunst, kølesæd ​210,- kr.
​Materialer pr. brunst, frostsæd ​250,- kr.
​Opstaldning pr. døgn, goldhoppe ​120,- kr.
​Opstaldning pr. døgn hoppe med føl ​140,- kr.
​Udtagning og dyrkning af svaberprøve/biopsi ​575,- kr.
​Børskylning og behandling (ekskl. antibiotika) ​475,- kr.
​Hormonbehandling i forbindelse med inseminering (ekskl medicin) 150,- kr.​
Drægtighedsscanning på klinik (på dag 16-18 efter ins) ​530,- kr. *
​Drægtighedsscanning kontrol ​405,- kr.

​*) Scanningen er gratis hvis hoppen ikke er drægtig og scanningen samtidig anvendes som follikelkontrol til opstart af ny inseminering.

Book en tid til inseminering i dag

Har du et ønske om inseminering af din hest under trygge og sikre forhold? Vi står klar til at yde professionel vejledning, så du modtaer den helt rigtige løsning til din hest. Tøv ikke med at kontakte os allerede i dag. Kontakt os på telefon 59 27 50 36, eller send en mail til [email protected]

Netdyredoktors nyhedsbrev Vi er en del af VetFamily, som står bag Netdyredoktor. Få nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling.

Du modtager faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.